Categorieƫn
Uncategorized

Advent

Zondag 29 november is de eerste zondag van Advent, de periode waarin we uitzien naar Kerst. Wat betekent het om in deze tijd af te tellen naar Kerst, het feest waarmee we gedenken dat God in een klein en kwetsbaar kind onder ons kwam wonen? Ik geloof dat God nog steeds onder ons verschijnt en dat we hem kunnen ontmoeten in de ander die op onze weg komt. In tijden van Corona – met gepaste afstand en mondkapjes – een behoorlijke uitdaging. Voor je het weet zien we de ander vooral als een potentiĆ«le bedreiging van onze eigen gezondheid. Daarom probeer ik mezelf bewust te oefenen in het aankijken en groeten van de mensen die ik tegen kom. Tot mijn verbazing merk ik dat het effect heeft. Tijdens mijn hardlooprondje kom ik geregeld dezelfde oude dame tegen. Laatst groette ze me zomaar terug. Op haar (en mijn!) gezicht verscheen een glimlach, die zich door geen mondkapje tegen laat houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *