Media and more

https://soundcloud.com/leefgemeenschappen/kinderen-in-de-leefgemeenschap-hoe-werkt-dat-eigenlijk
Podcast Leefgemeenschappen over kinderen in de leefgemeenschap, gemaakt met Suzan Doodeman en Johannes van den Akker (Hoe dan wel), Jacoline Marchal (Elthetogemeenschap) en Herman van Veelen (Dorothy gemeenschap).
Mooi dat er mede dankzij het initiatief van Protestantse Kerk Amsterdam een structureel overleg komt tussen overheid en kerken in Amsterdam!
https://holyhub.nl/2021/03/11/delen-rijkdom/
Interview over de rijkdom van delen met HolyHub, het online inspiratieplatform van de Protestantse Kerk Amsterdam.
Interview in het Nederlands Dagblad (21 januari 2021) door Bert Hagenaars over de podcast Hoop in tijden van Corona die ik samen met Erik Olsman en journalist Harmen van der Veen voor de Protestantse Kerk Amsterdam ontwikkel om hoop te brengen in de stad.

Wat is hoop? En hoe helpt hoop om staande te blijven in onzekere tijden? Een artikel dat ik schreef met collega’s Erik Olsman (UHD Geestelijke Verzorging, Protestantse Theologische Universiteit, en ‘hoopexpert’) en Hanna Wapenaar (straatpastor, Protestantse Diaconie).
Mijn antwoord op de confronterende vraag naar mijn gebedsleven, dat door het vertrek uit de gemeenschap waar ik 17 deel van uitmaakte en mijn langdurige ziek-zijn, aardig op z’n kop werd gezet.
https://soundcloud.com/leefgemeenschappen/1-opvang-wat-zijn-de-grenzen-aan-jouw-gastvrijheid
Podcast Leefgemeenschappen over grenzen aan gastvrijheid, gemaakt met Suzan Doodeman en Johannes van den Akker (Hoe dan wel), Joshua de Lange en Aart de Bonte (Kleiklooster).
Blog naar aanleiding van het boek ‘The art of not falling apart’ (Atlantic Books, 2018) van de Britse journalist Christina Patterson. Waarin de vraag centraal staat mensen omgaan met verlies en tegenslag.

Talk over nieuwe monastieke initiatieven en uitdagingen op het Monastic Pastoral Care congres in Maastricht, november 2019.
https://www.youtube.com/watch?v=a4PGqax_snI
Talk ‘The Monks are back’ during the Urban Religion Program of the We Make The City Conference, Amsterdam, June 2016.