Services and sermons

Anders dan dit zonnige plaatje doet vermoeden, kwam ik op zondagochtend 16 mei inwendig scheldend als een verlopen kat bij de Nassaukerk aan. Een oefening op zich om dan de rust te bewaren ;). Het thema van de dienst op deze Wezenzondag tussen Hemelvaart en Pinksteren – ‘met lege handen?’ – verbindt ik met het gedicht ‘Dat wij onszelf gewonnen geven’ van René van Loenen. Terug te kijken en te luisteren via Kerkdienstgemist.
Schapen op een dijk langs het water bezorgen mij – opgegroeid tussen de rivieren – nog altijd een gevoel van ’thuis’. Op zondag 25 april – zondag van de Goede Herder – ging ik voor in de Binnenwaai op IJburg. Wat is dat gevoel van ’thuis’? Wat heeft het met geloven te maken? En hoe kunnen we – de een voor de ander, de ander voor de een – voor elkaar een ’thuis’ zijn? Een mooi voorbeeld van herderlijke zorg die we elkaar kunnen geven, vind ik in de documentaire De Wereld van Berber (2008). De dienst is terug te kijken en te luisteren via Kerkdienstgemist.
Zondag 29 november – de eerste zondag van Advent – deed ik officieel intrede als predikant-scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam in een dienst in de Elthetokerk in Amsterdam-Oost. Ik was een al tijdje werkzaam als scriba, maar van een intrede was het door omstandigheden niet eerder gekomen. Oud-dispuutsgenoot ds Martijn van Laar leidde de intrede, en Roel van Marle, voorzitter van de Algemene Kerkenraad, Annet Bolhuis, voorzitter van de kernraad van de Elthetogemeente, en de landelijke scriba, ds René de Reuver, deden mee aan de handoplegging. Voel me een gezegend mens 🙂 Via het Youtubekanaal van de Elthetokerk kun je de dienst terugkijken.
Zondag 15 november ging ik voor in de Bethelkerk in Amsterdam Noord. De dienst is via Kerkdienstgemist terug te kijken.
Op 1 november 2020 werden in een oecumenische wake in de Mozes en Aäronkerk de vluchtelingen herdacht die omkwamen aan de grenzen van Europa. Hier vind je de stream van deze wake.
https://www.youtube.com/watch?v=V2tytv2tBEk&t=2245s
27 september 2020, Jeruzalemkerk (Amsterdam)
Op zondag 14 juni 2020 ging ik voor in de Elthetokerk in Amsterdam-Oost. Hier vind je de link naar deze kerkdienst.